VPE Identiteitstraject

De betekenis van de VPE

U kent waarschijnlijk wel de ontroering dat je wordt bevestigd door anderen in wat je voor hen betekent. Dat doet je wat en stemt je tot dankbaarheid en misschien wel tot ontroering. Het kan je zelfs iets brengen van: wow…hier leef ik voor!

Sommigen zijn in hun levensreis al tot die ontdekking gekomen. Anderen zijn nog aan het ontdekken wat ze hebben gekregen en wie ze mogen zijn. En, het lijkt me trouwens ook nooit een afgesloten proces. We kunnen elkaar daarbij helpen. Zo werkt het in teams, zo werkt het in onze gemeenten.
Begin november gaan we als VPE een hele mooie week tegemoet. De betekenisweek. Ook wij als VPE willen heel nauwkeurig weten wie we zijn en wat onze betekenis is in het bredere veld van Kerk en samenleving. De VPE als een kerkfamilie, als een denominatie en als een beweging.

Tijdens de betekenisweek zullen we, naast tijd van gebed en God zoeken, informatie verwerken die we hebben opgehaald bij allerlei betrokkenen van binnen en buiten de VPE.

Bovendien hebben gemeenteleden, waaronder de kinderen, jeugd en ouderen, beelden van pinkstergemeente zijn. Zij leveren allemaal belangrijke input. Zie daarvoor onze oproep in het bijgaande filmpje.

Stakeholders van binnen en buiten de beweging gaan hun indrukken delen over hoe zij de VPE zien, inclusief voorgangers, politici, kerkleiders, bedieningenleiders en ex-leden!

Als uw vertegenwoordigers en leiders van onze beweging zijn we biddend bij dit traject betrokken: waar liggen onze dromen, waar ligt onze pijn en waar liggen we van wakker?

We zijn in contact gekomen met een organisatie die ons daarin begeleidt: de Betekenisfabriek. We zijn dankbaar dat we elkaar tegengekomen zijn en hebben kennis mogen nemen van de mooie resultaten van hun werk.

Het hoogtepunt wordt het moment waarop het resultaat zal worden gedeeld: het identiteitsbewijs van de VPE.
We zien ernaar uit om tijdens de Algemene Ledenvergadering van 21 november deze resultaten te delen. Alle info over de AV krijgt u nog van ons. De bijeenkomst willen we graag binnen de coronaregels maximaal fysiek met elkaar beleven.

Dit identiteitstraject is een extra goede reden om die 21e november vast te leggen in uw agenda en zoveel als mogelijk te komen.

Bidt en werkt u in uw plaatselijke gemeente mee aan dit mooie proces?

Machiel Jonker