Evangelisatie

Elke donderdag avond komt de Evangelisatiegroep samen aan de Hoofdstraat. Na het gebed vertrekt een deel van de groep naar de straat om met mensen in gesprek te komen over de belangrijkste dingen in ons leven: ons geloof in een Eeuwige toekomst met God door Jezus Christus.

‘Niet mijn ding’
Veel mensen zien op tegen Evangelisatie. Er zijn ook genoeg redenen te bedenken om er niet aan te beginnen: ‘Dat is niet zo mijn ding’, ‘Ik heb daar geen tijd voor’, ‘Ik praat niet zo makkelijk’, ‘Laat dat maar aan mensen over die dat kunnen’
Om maar enkele redenen te noemen… en die redenen zijn ook legitiem… ook de mensen die de straat op gaan, kennen die gedachten. Maar de gedachte dat je mogelijk een levensbelangrijk verschil maakt in het leven van één of twee jongeren is sterker dan onze bezwaren. En daarom gaan we. En daarom bidden we vooraf en bouwen elkaar geestelijk op. Bovendien blijven er mensen achter in de koffiebar om te bidden voor de mensen die de straat op gaan.
Maar wat zeg je nu tegen tijdens die gesprekken?
Op donderdagavond gaan tweetallen mensen de straat op om jongeren aan te spreken over de dingen die er echt toe doen: zijn zij straks in de eeuwigheid met Jezus Christus… of niet. Uit deze gesprekken ontstaan blijvende contacten en interessante gesprekken. Elk gesprek is uniek en bijzonder.

Evangeliseren onder jongeren
Evangeliseren onder vrouwen